• Gratis verzending
 • Gratis retourneren binnen 14 dagen
 • Veilige betaalomgeving
 • Advies op maat
Home > Stories > Je keuken optimaal organiseren: de ultieme gids

Je keuken optimaal organiseren: de ultieme gids

De keuken is het hart van onze woning. We gebruiken ze niet alleen om eten op tafel te toveren, het is ook een leefruimte waar we onze gasten ontvangen, samenzitten met het gezin of ontspannen na een lange werkdag. Het uitkiezen van je droomkeuken is dan ook een beslissing die niet over een nacht ijs gaat. Door van bij het begin al eens na te denken over de praktische inrichting en handige producten die je daarbij kunnen helpen, ben je zeker dat je al die jaren plezier zal beleven aan je keuken!

Dyonisa Van de Velde
Organisation expert
ordelijk aanrecht

Opbergruimte creëren

Bij het uitkiezen van een nieuwe keuken hebben velen vooral oog naar het esthetische. Een mooie, ruime keuken met mooie fronten en een prachtig werkblad staat dan ook hoog op vele verlanglijstjes. Toch is dit niet het enige waar je best bij stilstaat bij de aankoop van je volgende keuken.

Wist je namelijk dat een doorsnee keuken gevuld is met maar liefst 14 volle winkelkarren aan materiaal? Opbergruimte kan je dus nooit teveel hebben. Bovendien wordt een keuken vaak 15 jaar of langer gebruikt dus is het belangrijk om alles een logisch plaatsje te geven. Je keuken optimaal organiseren is dus geen overbodige luxe. Zo hoef je nooit eindeloos te zoeken naar de juiste ingrediënten of kookgerei om je favoriete gerechten op tafel te toveren. Hoe je dat doet? We delen graag onze tips stap voor stap!

 

Goede voornemens keuken organiseren

Droomkeuken op maat

Alles begint bij het ontwerp van je keuken. Om jouw droomkeuken te ontwerpen loont het de moeite om vooraf bij een aantal zaken stil te staan, zodat je nieuwe keuken ook werkelijk een droomkeuken wordt. Hierbij stellen we ons de volgende vragen: Hoe groot is je gezin? Sta je dagelijks achter het fornuis of ben je vooral een liefhebber van iets snel op te warmen? Hoe vaak doe je boodschappen? Heb je graag een grote hoeveelheid voorraadproducten klaarstaan op elk moment, of koop je liever enkel wat je de komende dagen nodig hebt? Bewaar je die voorraadproducten in de keuken of zet je sommige zaken in de berging, de kelder, … ? Dit is allemaal relevante informatie om te delen met je keukenbouwer. Met al deze informatie kan hij  aan de slag gaan om je de meest optimale keuken te bezorgen.

keuken optimaal organiseren

Kies voor praktisch, kies voor lades

Voor het ultieme gebruiksgemak kies je beter voor lades in plaats van draaideuren in je onderkasten. Zoek je iets? Trek een lade open en je hebt onmiddellijk een overzicht op de volledige inhoud. Bovendien is alles gemakkelijk bereikbaar. Zo hoef je je nooit meer te bukken om een product te zoeken. Voor het meest optimale gebruik qua opbergruimte, kies je best steeds voor bredere, hogere en diepere lades. Door voor één brede lade te kiezen in plaats van twee smalle lades, win je zo’n 15% aan opbergruimte.

Als voorraadkast kan je kiezen voor een SPACE TOWER systeem van Blum. Dit is een voorraadkast die volledig uitgerust is met lades, zodat je steeds aan al je favoriete producten kan!

Lade-indelingen doen het werk

Gedaan met vervelende schuivende indelingen. Orgalux indelingen zijn perfect op maat van Blumlades ontworpen, zodat deze steeds perfect in uw lades passen. Zelfs de kleuren zijn volledig compatibel met de kleuren van de lades, voor de ultieme match! Hou je van een landelijke stijl, dan zijn de houten bestekindelingen misschien iets voor jou. Hou je eerder van een strak, minimalistisch design, zijn de stalen indelingen een perfecte match! Wat de stijl van je keuken ook is, er is steeds een passende indelingen te vinden waarmee je die stijl volledig kan doortrekken.

 

messenhouder in lade
Keukenhulpjes als finishing touch

Krijg hulp van keukenhulpjes

De kers op de taart in elke keuken? Keukenhulpjes! Hulpjes als de foliesnijder zorgen er bijvoorbeeld voor dat je geen minuten verspilt aan het afsnijden van een mooi stuk vershoudfolie, maar dat je je tijd en energie kan steken in wat je écht graag doet. Wil je meer rust op je aanrecht of zoek je een veilige oplossing voor je messen met kinderen in huis, kan je gebruik maken van een messenhouder die je in je lade kan opbergen. Het lijken kleine zaken, maar ze zorgen voor een wereld van verschil in je keukenervaring!

Zelf je keuken optimaal organiseren?

Meer informatie en inspiratie kan je opdoen via Instagram en Pinterest of maak een afspraak in onze showroom!

 

 • Bpost
 • PostNL
 • iDeal
 • PayPal
 • MasterCard
 • Visa
 • Visa
 • Visa
 • Visa
 • Visa
 • Visa