• Gratis verzending
 • Gratis retourneren binnen 14 dagen
 • Veilige betaalomgeving
 • Advies op maat
Home > Het Orgalux verhaal van Jean-Paul

"Orgalux, dat was liefde op het eerste gezicht"

Eind 2018 verhuisden Jean-Paul en zijn vrouw Ann naar hun nieuwbouwappartement. Een unieke kans om hun woning én de keuken volledig naar hun smaak in te richten. Jean-Paul vertelt graag hoe ze samen met Orgalux hun droomkeuken waar konden maken en hoe het een ruimte werd waar ze nog elke dag plezier aan beleven.

Hoe zijn jullie te werk gegaan om jullie nieuwe keuken vorm te geven?

“We hadden een basisplan meegekregen bij onze keukenbouwer en zijn daarmee naar de showroom van Orgalux in Sint-Niklaas getrokken. Daar hebben ze ons alle mogelijkheden rond de opstelling en indeling van de keuken laten zien. Er kwamen heel boeiende tips aan bod waar we daarvoor nooit bij stil gestaan hebben. Helemaal overtuigd van de ideeën vroegen we onze keukenbouwer vervolgens om ons plan aan te passen met de input die we gekregen hadden. Zij maakten hier geen probleem van en kwamen tegemoet aan al onze wensen.”

Showroom bezoeken

Werden de lade-indelingen toen onmiddellijk mee besteld?

“In de showroom hebben we voor het eerst kennis gemaakt met het gamma van Orgalux, maar we hebben toen nog niets beslist. Wat ons wel onmiddellijk opviel was de kwaliteit en de diversiteit van de Orgalux oplossingen. Uiteindelijk zijn we verhuisd in november 2018. De keuken was helemaal hoe we ze wilden, maar we hadden het gevoel dat er nog iets (de lade-indelingen) ontbrak. We hebben de keuken uiteraard al in gebruik genomen, maar al snel dacht mijn vrouw terug aan de indelingen en keukenhulpjes die we bij Orgalux gezien hadden. Ze was duidelijk overtuigd dat we die ook nodig hadden (lacht)!"

 

Shop onze accessoires

"We vonden het wel handig dat we op dat moment de keuken al een tijdje in gebruik hadden en dus onze gewoontes in die ruimte al een beetje hadden ontwikkeld. Zo hadden we wel al een idee van wat we allemaal nodig hadden.”

Bekijk onze vakverdelers

Hoe zijn jullie te werk gegaan om de keuken in te richten met Orgalux?

“Toen we de keuken net in gebruik namen, hebben we de kasten intuïtief proberen vullen zoals we dachten dat het goed was. Op het moment dat we de indelingen gingen plaatsen hebben we dat eigenlijk kast per kast aangepakt. We maakten de lades telkens volledig leeg en bekeken kritisch welke spullen we nu waar gebruikten. Daarbij hielden we rekening met de loopafstanden en is het al snel logisch dat je bv. de ovenschalen in de buurt van je oven opbergt. De verschillende oplossingen in het Orgalux-assortiment maken het ook gemakkelijk om structuur aan te brengen in je keuken. Intuïtief ga je de juiste zaken bij elkaar opbergen en worden de lades als vanzelf gevuld. ”

Jullie gebruiken je keuken met Orgalux-indelingen nu al een aantal maanden. Op welke manier vinden jullie dat ze een meerwaarde zijn?

"Eigenlijk op verschillende gebieden. De voorraadkast met lades werd ons bijvoorbeeld aangeraden in de showroom en dat is echt één van de toppers in onze keuken. Heel overzichtelijk en alles is snel bereikbaar. Maar ook de lade-indelingen zouden we niet meer kunnen missen. Een bestekindeling heeft iedereen wel, maar deze past zo mooi bij het geheel van onze keuken dat je met plezier je lade opentrekt. Vaak is het een heel eenvoudig trucje dat een grote meerwaarde creëert. Onze deksels zetten we nu schuin tegen een dwarsverdeling in de pottenwagen, het bespaart ons heel wat zoekwerk."

Ontdek de bestekindelingen

"Daarnaast ben ik ervan geschrokken dat er voor alles wat je in een keuken opbergt wel een oplossing bestaat. Zelfs de tabletjes voor de vaatwasser zitten nu mooi in een apart bakje.
Het ziet er allemaal heel ordelijk uit en het blijft ook gemakkelijker op zijn plaats staan. Dankzij de indelingen zet je intuïtief alles op de juiste plaats en vind je alles dus snel terug. Zelfs de boodschappenlijstjes zijn gemakkelijker op te stellen.

Door de vaste structuur, valt het onmiddellijk op als een product (bijna) op is zodat je het tijdig kan meebrengen van de winkel."

Bekijk assortiment afvalemmers

Zou je Orgalux aanraden aan vrienden en familie?

"Zeker en vast! Het is niet alleen het gemak van alles een vaste plaats te geven, maar ook de kwaliteit en de uitstraling die de keuken een meerwaarde geven. De indelingen op maat passen perfect in het geheel. Het is ook iets dat meteen opvalt. We zijn nog niet zo lang geleden verhuisd en krijgen dus nog regelmatig mensen over de vloer die onze nieuwe woning voor het eerst zien. Als we dan de lades opentrekken, krijgen we niets dan positieve reacties. Iedereen is onmiddellijk overtuigd!"

Shop de vakverdelers
 • Bpost
 • PostNL
 • iDeal
 • PayPal
 • MasterCard
 • Visa
 • Visa
 • Visa
 • Visa
 • Visa
 • Visa